Угорські друзяки Путіна вирішили "допомогти" грошима Чаду замість України

Угорські друзяки Путіна - допомога Чаду
Угорські друзяки Путіна - допомога Чаду

Глава угорського МЗС Петер Сійярто оголосив, що Угорщина буде використовувати свою частку коштів з Європейського фонду миру, висотою 14 мільйонів євро, на підтримку обороноздатності Чаду, а не України.

"Ми вирішили використати ці 14 мільйонів євро для зміцнення безпеки у Чаді, для створення нового навчального закладу з метою підготовки армійських офіцерів у Чаді та для покращення можливостей збройних сил Чаду", - заявив Сійярто.

Міністр пояснив, що це рішення було прийнято з метою мирного врегулювання конфлікту в Україні. Він зазначив, що саме це стало причиною відмови від вкладення коштів у Європейський фонд миру, які могли б бути використані на компенсацію поставленого в Україну озброєння.

Це рішення було оголошено під час візиту делегації Чаду в Угорщину. У ході зустрічі було підписано угоди з президентом Махаматом Дебі з Чаду в різних сферах, включаючи протидію нелегальній міграції, оборону та сільське господарство.

Таке рішення Угорщини може спричинити негативну реакцію з боку Європейського Союзу, враховуючи геополітичну ситуацію та конфлікт в Україні. Залишається відкритим питання про вплив цього рішення на відносини Будапешта з Брюсселем та іншими європейськими столицями.

Угорщина домовилася про поставки російської нафти

Недавно було повідомлено, що Угорщина домовилася про продовження поставок російської нафти трубопроводом, який проходить через Україну. Згідно з угодою, компанія Mol Nyrt. буде постачати нафту на кордон Білорусії та України починаючи з 9 вересня.

Читайте також