Ухилянтів, які незаконно виїхали, повертають назад: прикордонники розповіли подробиці

Ухилянтів, які незаконно виїхали, повертають назад: прикордонники розповіли подробиці

У деяких ситуаціях сусідні країни повертають українців, які нелегально перетнули кордон, назад в Україну. Про це розповів Андрій Демченко, спікер Держприкордонслужби, під час телемарафону.

Демченко зазначив, що Україна має угоди зі своїми сусідами щодо повернення назад осіб, які нелегально перетнули кордон.

«Але кожна країна, чи то Молдова, чи будь-яка інша, спочатку застосовує своє законодавство стосовно осіб, які потрапили на їхню територію нелегально, і потім повертає їх до України. Хоча такі випадки трапляються, але це не стосується всіх порушників», - підкреслив ДПСУ.

Також Демченко повідомив, що Держприкордонслужба наразі не спостерігає зростання кількості людей, які повертаються в Україну з-за кордону.

Львівська обласна військова адміністрація оприлюднила список громадських організацій і благодійних фондів, чиї водії порушили строки перебування за кордоном. Це стосується майже 1800 чоловіків призовного віку, які скористалися системою "Шлях". Такі дані надані ДПСУ, але вони, ймовірно, неповні, оскільки базуються на інформації про порушення внесеної до системи "Шлях" волонтерами термінів перебування за кордоном.

Також відомо, що цього літа прикордонники будуть посилювати охорону кордону в популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей. Про це повідомив Костянтин Ліснік, пресофіцер Чернівецького прикордонного загону, у коментарі для "Медіа агентства АСС".

У Чернівецькій області чоловіків, які затримують на кордоні за спроби нелегального перетину, негайно доставляють до Термінового Центру Комплектування. Працівники прикордонної служби мають право викликати поліцію, яка здійснює адміністративне затримання і доставляє військовозобов'язаного до центру. Про це заявив Ігор Заруднєв, помічник начальника Чернівецького прикордонного загону, у коментарі для "Суспільного".

Читайте також: