Україна готова до реверсних постачань газу після завершення транзиту з РФ

Готовність України до реверсних постачань газу
Готовність України до реверсних постачань газу

За інформацією джерела в уряді, українська газотранспортна система готова до роботи в реверсному режимі після закінчення транзиту російського газу в Європу.

Український постачальник газу НАК "Нафтогаз України" наполягає, що вони можуть забезпечити постачання газу українським споживачам, навіть якщо транзит до Європи припиниться.

Наразі немає інформації про можливі постачання газу за контрактом між європейськими компаніями та Азербайджаном у 2025 році.

Проте, згідно з угодою з ЄС, Україна має забезпечити транзит газу у разі потреб європейських партнерів.

Угорщина та Словаччина не обмежені санкціями в закупівлях газових продуктів.

Джерело наводить приклад переходу угорської компанії MOL на закупівлю російської нафти та її транзит українським нафтопроводом.

За словами джерела, угорська компанія вже оплатила послуги "Укртранснафти" та виступає її контрагентом. Цей варіант є кращим, ніж співпраця з російською "Транснефтью".

Уряд України сподівається, що в Європі вони повністю відмовляться від російського газу через зростання альтернативних постачань і нових маршрутів транспортування.

Словаччина та Угорщина надають підтримку поставками електроенергії нашій пошкодженій енергосистемі. Угорщина та Словаччина ніколи не відмовляли українській енергосистемі в аварійній допомозі, хоча Польща це робила.

Важливо мати запаси дизельного пального в сусідніх країнах, так як чимало закладів медицини та освіти, а також бізнес і населення використовує дизель-генератори для своїх потреб.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також

Умєров розповів про ротацію у ЗСУ
сьогодні, 00:35 20 переглянули
Умєров розповів про ротацію у ЗСУ