Україна і Канада оновили угоду про вільну торгівлю між країнами

Україна та Канада розширили Угоду про вільну торгівлю між країнами.

У неї включені додаткові позиції щодо підтримки довгострокової безпеки, стабільності та економічного розвитку України. Для канадського бізнесу, який бере участь у відновленні української економіки буде забезпечено якісний доступ до ринків, у своєму X (колишній Twitter) написав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Документ допомагатиме створенню нового сприятливого клімату для економічних відносин між Україною та Канадою, для розвитку торгівлі товарами та послугами, інвестицій, формування розвинутої конкурентоспроможної ринкової економіки, розвитку її ключових галузей, здійснення системних реформ та підвищення загального добробуту населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повертається з Америки з пакетом військової допомоги, але без ATACMS

Також підписаний Меморандум про співпрацю між ПрАТ "Укргідроенерго" та канадською "Ейкон Констракшн Глобал Сервісес Інкорпорейтед" щодо співпраці в будівництві гідроелектростанцій в Україні. Канадської компанії допоможуть будувати Канівську ГАЕС та Каховську ГЕС.

"Відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Канада надала військову, гуманітарну та фінансову допомогу, а також запровадила санкції проти відповідальних за цю жорстоку війну. Наша підтримка України ніколи не похитнеться", наголосив Трюдо.

Президент України Володимир Зеленський 21 вересня прибув із неанонсованим візитом до Канади.

Федеральний уряд Канади 22 вересня оголосив про новий пакет допомоги на $482,6 млн. Зокрема, до пакету увійдуть танки Leopard 2.

З лютого 2022 року Канада надала військову, економічну та гуманітарну допомогу на суму понад 9,8 млрд канадських доларів.