Україна налагодила виробництво аналогів західних бронемашин: деталі від розвідки

Україна розробляє свої власні військові машини

Україна почала виробляти військові машини, які є аналогами західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee. Нові українські машини отримали назви "Лис", "Сікач" і "Характерник". Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у телепередачі.

За словами Юсова, нові українські машини вже успішно випробували на полі бою, вони були використані під час оборонних операцій та прикриття.

«Це дивовижна історія, коли вдалося відновити власні військові машини з наявних матеріалів або з військової техніки, яка вже не була придатною. Із застарілих радянських елементів вдалося створити нові частини. Цей досвід дуже цінний і вже успішно використовується на полі бою», - розповів Юсов.

Він також додав, що машини "Сікач" і "Характерник" вже використовувались в боротьбі з ворожими спецопераціями на Сході.

Особливий успіх відображається в розробці військової техніки в Україні. Нещодавно було наймасовішим атакування нафтобази в Ленінградській області. Наразі з'ясувалося, що атаки були здійснені за допомогою українських дронів вартістю $350, які можуть літати на великі відстані.

Продовження війни на Сході

Війна між Україною та Росією триває вже 740-й день. За останню добу було зафіксовано 78 бойових зіткнень. Ворог здійснив 7 ракетних атак і 50 авіаційних ударів, а також 112 обстрілів з реактивних систем. Внаслідок цих атак постраждало цивільне населення, були поранені та загиблі, а також пошкоджено житлові та інші об'єкти інфраструктури.