Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад – Зеленський

Проблеми з оснащенням бригад в Україні
Проблеми з оснащенням бригад в Україні

Президент Володимир Зеленський відзначив, що Україна через обмежені постачання озброєння не може оснащувати навіть 4 з 14 бригад, які необхідно підготувати. Про це він заявив у інтерв'ю CNN.

“По-перше, все відбувається дуже повільно (постачання допомоги від партнерів, – ред.). По-друге, нам потрібно підготувати 14 бригад. Досі в нас цього немає, і з цього пакета бригад ми не оснастили навіть 4”, – зазначив президент.

Зеленський зазначив, що під час передвиборної паузи, що передувала позитивному рішенню Конгресу США щодо надання допомоги Україні, усі можливі резерви були використані.

“Ми використовували все, що могли. Ми передали усе, що у нас було в резервах, на складах або у резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Ми забрали всю зброю, яка була у них”, – розповів він.

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що США не планують змінювати свою позицію стосовно використання Україною далекобійної зброї проти території Росії.

Глава Пентагону Ллойд Остін пояснив, чому США не дають дозвіл на глибокі удари по території Росії. Остін зазначив, що жодна окрема зброя не зможе вирішити хід війни, тому слід надати допомогу Україні, щоб вона могла успішно захистити свою територію.

Зокрема, США можуть дозволити Україні використовувати британські та французькі далекобійні ракети для ударів по території Росії, проте власна американська зброя під цей дозвіл не потрапляє.

Також варто зазначити, що Кремль може здійснювати більше гібридних атак на країни НАТО у відповідь на дозвіл США та Європи уражати далекобійною зброєю територію Росії.

Читайте також