Україна повідомила про підозру «заступнику» міністра внутрішніх справ Криму

Підозра заступнику міністра внутрішніх справ Криму
Підозра заступнику міністра внутрішніх справ Криму

Прокуратура АР Крим повідомила, що підозрюваному заступнику міністра внутрішніх справ Республіки Крим інкримінують держзраду. Пресслужба Прокуратури повідомила про це.

За інформацією відомства, після окупації півострова підозрюваний вчинив зраду, відмовився від присяги на вірність народу України та перейшов на службу до окупантів. Він може бути позбавлений волі до 15 років за це.

За повідомленням, підозрюваний своїми діями сприяв створенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові, а також надав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Також СБУ повідомила, що до березня 2014 року підозрюваний обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУ МВС України в АР Крим, а після окупації Криму він став заступником міністра внутрішніх справ.

За інформацією «Суспільного», йдеться про Олега Кириліна.

Слідство вважає, що він виконував злочинні накази РФ та керував незаконними переслідуваннями кримчан, які були не згодні з окупаційним режимом. Оскільки зловмисник знаходиться на непідконтрольній території України, тривають заходи для приведення його до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, що нардепа від забороненої «ОПЗЖ» судитимуть за державну зраду.

Читайте також