Україна позапланово вивела з ремонту черговий блок АЕС – Міненерго

Україна позапланово вивела з ремонту черговий блок АЕС – Міненерго

Атомний блок АЕС підключено після ремонту

Після ремонту до енергомережі України підключено атомний блок однієї з АЕС. Плановий ремонт блока завершили на три дні раніше запланованого терміну. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Наразі блок набирає потужність. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності
, йдеться в повідомленні.

За даними пресслужби, це вже другий блок АЕС, на якому атомники цьогоріч провели необхідні ремонтні роботи.

У Міненерго додали, що до планових виходів з ремонту готуються ще кілька блоків.

Наразі до планових виходів в ремонт готуються ще кілька блоків. Це критично необхідно, аби забезпечити стабільну та безперебійну роботу усіх 9 атомних блоків протягом опалювального сезону
, йдеться у повідомленні.

Додамо, що заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону повідомила ,що ситуація в енергосистемі залишається стабільною, контрольованою, але складною. Наразі енергетики працюють над тим, щоб відремонтувати те, що було зруйновано росіянами, а також встановити нові потужності малої розподіленої генерації, яка допоможе тримати роботу системи в стабільному режимі протягом пікових годин навантажень.

Раніше повідомлялося, що 27 травня, після  ремонту до енергосистеми було під'єднано енергоблок однієї з атомних електростанцій України. Атомні електростанції – єдині об'єкти генерації, які Росія поки що не наважується руйнувати ракетами й дронами. Найбільша АЕС в Україні – Запорізька – з 2022 року перебуває на тимчасово окупованій території й не виробляє електроенергію.

Читайте також:

  • Без ТЕЦ та ТЕС. Чи витягнуть атомні станції українську енергетику?
  • Нова «Фукусіма». Експерт спрогнозував наслідки потрапляння ракет в АЕС

Читайте також: