Україна придбала у Франції ще один радар для ППО

Радар для ППО з Франції
Радар для ППО з Франції

Міноборони України уклало контракт із французькою збройовою компанією Thales Group на придбання та поставку другої радарної системи Control Master 200 для посилення протиповітряної оборони. Про це повідомляє Thales.

Control Master 200 (CM200) включає в себе радар Ground Master 200 для повітряного огляду, систему радіозв'язку, центр керування ППО Control View разом з портативними терміналами розподілу озброєння.

CM200 здатний виявляти та супроводжувати низькі та великі цілі у будь-якому типі середовища. Він забезпечує координацію зброї для протиповітряної оборони на короткі та середні відстані.

Радар Ground Master 200 швидше встановлює траєкторії та тривалий час утримує їх, що забезпечує високу обізнаність про ситуацію. Це дає системі ControlView час для оцінки загрози та одночасного розподілу вогневої потужності для ураження повітряних цілей з кожного терміналу зброї.

«Ця друга система протиповітряної оборони посилить захист України та дозволить вчасно виявляти існуючі загрози. Thales пишається тим, що може використовувати свій досвід на службу захисту України», - заявив виконавчий віцепрезидент Thales Land & Air Systems Ерве Дамманн.

Україна вже отримала перший такий радар у 2023 році.

Нагадаємо, президенти України та Франції під час зустрічі в Парижі 7 червня підписали угоди щодо допомоги відновленню української критичної інфраструктури.

Раніше франко-німецька збройова група KNDS оголосила про створення дочірньої компанії в Україні.

Читайте також