Україна примусово евакуйовуватиме дітей з двох населених пунктів Донеччини

Евакуація дітей з Донеччини
Евакуація дітей з Донеччини

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосило про примусову евакуацію дітей з населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області через погіршену безпекову ситуацію.

«Учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області. Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області до безпечних регіонів. Зокрема з міст Селидове та Новогродівка», – повідомило Мінреінтеграції.

Евакуацію, яка буде тривати 60 діб, проведуть до безпечних регіонів, де діти разом з супроводжуючими особами отримають безплатне притулок, гуманітарну допомогу та психологічну підтримку. Про це повідомило Мінреінтеграції.

Родичі, які бажають евакуюватися, можуть зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА за номером 0 800 408 911 або повідомити про свої наміри на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або за номером (096) 078-84-33 у месенджерах WhatsApp/Telegram/Viber.

Раніше було оголошено примусову евакуацію сімей з дітьми у 12 населених пунктах Донецької області через небезпечну ситуацію. Також, під час евакуації в одній із громад група людей постраждала через вибух на російській розтяжці.

Читайте також