Україна продовжує переговори з лідерами держав для наближення справедливого миру, - Зеленський

Звернення Президента України після російського удару

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку всім, хто допомагав у ліквідації наслідків російського удару по різних регіонах України.

Зеленський зазначив, що Кремль обрав цей день для нападу, щоб здати життя українського народу.

"За одну цю добу – майже 60 російських ракет і понад 20 "шахедів". Це був прорахований комбінований удар проти нашої енергосистеми – проти електрогенерації, дамби ГЕС, газової інфраструктури", - заявив президент.

Зеленський особисто подякував рятувальникам ДСНС, які ефективно працювали над ліквідацією наслідків ударів у Запорізькій, Львівській, Полтавській, Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Президент також повідомив про продовження перемовин з лідерами держав, які можуть допомогти Україні забезпечити мир і безпеку.

Зокрема, була обговорена співпраця з Данією щодо посилення ППО та виконання оборонних домовленостей, пошук додаткових систем "Петріот" з Нідерландами, двостороння співпраця з Угорщиною, відновлення та захист енергетики з Німеччиною та наближення до миру з Саудівською Аравією.

Зеленський зауважив, що кожен український воїн, своєю сміливістю та стійкістю, допомагає українцям боротися за незалежність, дипломатію та життя. Він закликав вітати всіх воїнів.