Україна розпочинає масове виробництво наземних роботів для фронту (фото)

Україна починає масово виробляти роботизовані наземні платформи

Кластер для розвитку військових технологій в Україні Brave1 провів випробування понад 50 роботизованих комплексів на полігоні. Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.

За словами глави Мінцифри, випробування проводилися з використанням платформ-камікадзе, турелей, а також платформ, які знищують позиції і техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

Федоров наголосив: "Роботи успішно показали себе на полігоні, за кілька місяців вони будуть на полі бою - сотні різних платформ закуплять через United24".

Основна мета наземних роботів - мінімізувати участь людини на полі бою, зазначив міністр.

«Це допоможе зберігати життя і здоров'я українських воїнів. Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога», - сказав він.

За словами Федорова, на платформі Brave1 зареєстровано понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Деякі з них вже працюють на фронті, наприклад, турель "Шабля".

Також варто зазначити, що українські оператори безпілотного авіаційного комплексу знищили особовий склад Росії наземним дроном, керуваним з повітря.

Крім того, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що протягом 2024 року вони поставлять Україні понад 10 тисяч дронів.