Україна сформує реєстр вебсайтів, які порушують авторське право

Україна приєдналась до платформи Wipo Alert для захисту прав інтелектуальної власності

Україна долучилась до платформи Wipo Alert, яка допомагає боротися з порушеннями прав інтелектуальної власності на вебсайтах. Цю інформацію повідомили в прес-службі Мінекономіки.

Міністерство ухвалило наказ про створення національного переліку вебсайтів, які порушують права інтелектуальної власності. Завдяки співпраці з Wipo через платформу Wipo Alert, країни-учасники можуть обмінюватися інформацією про порушення прав інтелектуальної власності у всьому світі.

Відтепер суб'єкти авторського права мають можливість подавати заявки на включення вебсайтів до національного переліку, які викликають занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності.

Це є важливим кроком на шляху до створення більш захищеного цифрового простору в Україні, що сприятиме не лише захисту прав інтелектуальної власності, але й подальшому розвитку національної економіки

Wipo Alert адмініструє Міжнародна організація із захисту прав інтелектуальної власності. Україна є однією з країн-учасниць цієї ініціативи.

Також, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким хочуть врегулювати роботу Telegram в Україні і посилити відповідальність за порушення авторського права.