Головна

Україна сформує реєстр вебсайтів, які порушують авторське право

Вебсайти, порушують авторське право

Україна приєдналась до платформи Wipo Alert для захисту прав інтелектуальної власності

Україна долучилась до платформи Wipo Alert, яка допомагає боротися з порушеннями прав інтелектуальної власності на вебсайтах. Цю інформацію повідомили в прес-службі Мінекономіки.

Міністерство ухвалило наказ про створення національного переліку вебсайтів, які порушують права інтелектуальної власності. Завдяки співпраці з Wipo через платформу Wipo Alert, країни-учасники можуть обмінюватися інформацією про порушення прав інтелектуальної власності у всьому світі.

Відтепер суб'єкти авторського права мають можливість подавати заявки на включення вебсайтів до національного переліку, які викликають занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності.

Це є важливим кроком на шляху до створення більш захищеного цифрового простору в Україні, що сприятиме не лише захисту прав інтелектуальної власності, але й подальшому розвитку національної економіки

Wipo Alert адмініструє Міжнародна організація із захисту прав інтелектуальної власності. Україна є однією з країн-учасниць цієї ініціативи.

Також, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким хочуть врегулювати роботу Telegram в Україні і посилити відповідальність за порушення авторського права.

Читайте також: