Україна в ОБСЄ: Росія бомбить українські міста заради "братерських відносин"

Заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова заявила про те, що росіяни вбивають українців та бомблять українські міста, цинічно говорячи при цьому про "спільну історію, культуру та долю" і переконуючи самих себе в тому, що тим самим вони зможуть добитися "братерських відносин".

Про це вона сказала під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Вікторія Кувшинникова повідомила, що під час останнього засідання російська делегація відтворила свій старий наратив, сказавши про "спільну історію, культуру та долю" російського режиму та України. За її словами, це є великим нерозумінням з боку Кремля та його посланців щодо України та народу.

Кувшинникова наголосила, що таке нерозуміння вже призвело до трагічних рішень для Росії і пояснило, чому в Москві вірили у триденну агресію та зустріч російських окупантів квітами. Вона також зауважила, що після 792 днів вторгнення росіяни все ще переконують себе в тому, що можуть вбомбити Україну в "братерські відносини".

Кувшинникова розповіла про ракетні атаки Росії на цивільну українську інфраструктуру та міста. Вона також нагадала про звіт Управління Верховного комісара ООН з прав людини, де зазначено, що Росія створює страхову атмосферу та придушує інакомислення та опозицію на окупованих територіях України.

"Скільки ще танків, військових кораблів та стратегічних бомбардувальників має знищити Україна, щоб російські політики та дипломати нарешті визнали, що українці хочуть і будуть будувати своє майбутнє як незалежну, суверенну та європейську державу?"
- поставила риторичне запитання Кувшинникова.

Дипломатка підкреслила, що риторика Росії свідчить про те, що продовження війни проти України загрожує ОБСЄ та європейському порядку.

Джерело: Укрінформ