Україна вступає у нову фазу війни: деталі від The Wall Street Journal

Українські війська будують фортифікації на передовій

Війська ЗСУ, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи в очікуванні масштабного наступу, до якого можуть вдатися окупанти цієї весни. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

Наразі російські окупанти атакують українські позиції в кількох точках вздовж лінії фронту, намагаючись "отримати все" від своєї першої "великої" перемоги в Авдіївці. Україна намагається побудувати фортифікації, аналогічні тим, які рік тому збудувала Росія. Війська розривають землю, створюють протитанкові рови та траншеї, особливо в районах поблизу Авдіївки.

На всіх основних фронтах нам потрібно окопатися, прискорити темпи будівництва. Пріоритет очевидний

Проте західні чиновники та українські солдати кажуть, що кампанія "копай та рий" не принесла значних результатів. Ситуація може стати досить критичною для українських сил. Водночас солдати, які перебувають у зоні бойових дій поблизу Авдіївки, заявляють, що у бойових умовах їм доводиться самим копати та будувати фортифікації.

Наразі Україна звертається до приватних компаній та міжнародних донорів для підтримки у будівництві фортифікацій. Також важливою для армії є мобілізація свіжих сил до боїв.

У більшості країн військова служба є більш поширеною для чоловіків і жінок, починаючи з 18 років

Росія посилює свої атаки, тому будівництво ефективних фортифікацій стає життєво важливим для України. Українські війська сподіваються, що лінія оборони в місті Покровськ буде достатньо укріпленою, щоб витримати наступ російських військ.