Україна заборонила російським полоненим телефонувати рідним

Українські полонені без зв'язку з рідними
Українські полонені без зв'язку з рідними

Україна вводить заборону на телефонні дзвінки російським військовополоненим. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець під час національного телемарафону.

За словами Лубінця, таке рішення прийнято у зв'язку з збільшенням випадків жорстокого поводження росіян з українськими військовополоненими. Водночас він зазначив, що це не порушення Женевської конвенції, яка допускає тільки листування.

«На жаль або на щастя, ми не можемо поводитися як росіяни. І ми це розуміємо. Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій щодо можливості російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію Росії. Станом на зараз нам повідомили, що в росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них уже немає», - заявив Дмитро Лубінець.

Раніше омбудсмен звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста стосовно можливого розстрілу українського полоненого російськими окупантами.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи вирішило провести дебати щодо українських полонених в Росії.

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування військового злочину, скоєного російськими окупантами на Торецькому напрямку. За попередніми даними, троє українських військовослужбовців були розстріляні ззаду після того, як здалися в полон.

Читайте також