Україна затягує зашморг навколо Криму – Politico

Україна затягує зашморг навколо Криму
Україна затягує зашморг навколо Криму

Україна продовжує атакувати об'єкти в окупованому Криму, ускладнюючи становище Росії. Зокрема, Україна веде кампанію проти протиповітряної оборони, залізничного сполучення та водопостачання окупантів.

Удари проти порому та нафтового терміналу

Військові та ВМС України завдали ударів по поромній переправі та нафтовому терміналу в порту Кавказ на російському боці Керченської протоки. У результаті атак було пошкоджено кримські залізничні пороми, які мають важливе значення для постачання Криму. Також було пошкоджено Керченський міст, що ускладнило рух поїздів. Все це перешкоджає Росії забезпечити потреби Криму.

Україна атакувала також російські аеродроми та військово-морські бази, що змусило Москву перемістити свій флот до російського порту Новоросійськ.

Росія безсилна перед українськими ракетами

Українська армія виявила себе сильнішою за російську протиповітряну оборону. Атаки українців знищили або пошкодили більше 27 російських військових кораблів і один підводний човен. Росія намагалася запобігти втратам, але безуспішно.

Можливість покинути Крим зменшується

Внаслідок атак України, Росія закрила поромну переправу та Керченський міст, призводячи до зменшення можливостей людей покинути Крим. Україна нагадує окупантам, що для них стає все складніше покинути півострів. Це створює серйозні проблеми для російської армії та веде до збільшення напруженості в окупованому Криму.

Читайте також