Україна зможе оборонятися лише до кінця 2024 року, завдяки військовій допомозі США

Україна зможе оборонятися лише до кінця 2024 року, завдяки військовій допомозі США

США нададуть допомогу Україні на $61 млрд

За даними BBC, військова допомога США вартістю $61 млрд захистить Україну до кінця цього року. Однак цей пакет допомоги недостатній для проведення наступальних деокупаційних операцій, які є складнішими та вимагають більших витрат.

Голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики, Олександр Мережко, вважає, що ця допомога дозволить Україні "мати більше шансів вижити та утримати лінії фронту". Він також наголосив, що Україна потребує тривалої та постійної підтримки.

"Окрім нестачі озброєння, ситуація ускладнюється і через сумніви союзників України щодо того, яку саме зброю вони готові надавати ЗСУ," - вказується у матеріалі.

Український генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко вже давно наголошує на необхідності посилення військово-повітряних сил України винищувачами F-16 і кваліфікує затримку у постачанні як "боягузтво".

Олександр Мережко також зазначив, що затримки в озброєнні свідчать про розірвання у зовнішній політиці Заходу. За його словами, Захід намагається уникнути повної поразки України і не вступати в прямий конфлікт з Росією.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що ФРН виділить €60 млн на гуманітарну допомогу Україні. Ця допомога буде спрямована на жителів східних регіонів, де бракує найнеобхіднішого.

Читайте також: