Українцям можуть заборонити продавати квартири через борги за комуналку

Заборона продажу квартир через борги за комуналку
Заборона продажу квартир через борги за комуналку

Українці, які мають борги за комунальні послуги, можуть мати проблеми з продажем або передачею квартири у спадок.

Про це заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко в ефірі Київ24, передає "Хвиля".

З його слів, незважаючи на мораторій на підвищення тарифів, кияни раптово припинили платити за воду.

"Київ живе в умовах старого тарифу. Якщо я не помиляюся, вода, водовідведення – десь 35 гривень. Вибачте, нас чують зараз люди, які в Умані платять по 120 гривень за куб. А є населені пункти, де взагалі вода виросла кардинально. Кияни не платять по 37 гривень, а маленьке місто по 120 - платить", - дивується нардеп.

Погасить долги по коммуналке, коммуналка в украине

Кучеренко прогнозує, що державі рано чи пізно доведеться зайнятися цим питанням.

"Навіть якщо ви не заплатили і вам здається, що ви такий розумний, обдурили сусідів. Я вам гарантую, все одно за цим обов'язком до вас рано чи пізно прийдуть. І я переконаний, що буде рано чи пізно жорсткіше законодавство у цій ситуації. Людям дозволять або погасити борги, або цей борг буде обтяжувачем на квартирі. І просто її треба буде продати, а ви не зможете через борг. Необхідно у спадок передати? - також. І це абсолютно по-чесному", - додав нардеп.

Як вже повідомлялося, уряд розглядає нові підходи до вирішення проблеми з житлом. Одна з ініціатив - програма обміну старих квартир на нові.

Також Верховна Рада планує розглянути законопроект, який забороняє українцям з боргами за комунальні послуги купувати автомобілі. Цю ініціативу вже схвалив і рекомендував ухвалити Мінфін.

Читайте також