Українцям показали, скільки витрачає держава на друк мобілізаційних повісток

Держава витрачає на друк повісток
Держава витрачає на друк повісток

Уряд України виділив майже 72 мільйони гривень на централізований друк повісток для військовозобов'язаних. Ці кошти будуть використані для друку та розсилки 900 тисяч повісток до кінця 2024 року.

За інформацією "Української правди", розпорядження Кабінету міністрів про виділення цих коштів було прийняте 24 вересня із резервного фонду державного бюджету.

Зазначені кошти будуть передані Міністерству оборони, і планується, що щомісяця буде друковано близько 300 тисяч повісток. Вони будуть розсилатись військовозобов'язаним та резервістам у поштових відправленнях.

Повістки будуть формуватись на основі даних Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Військовозобов'язані громадяни будуть викликані до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У липні 2024 року уряд запровадив механізм централізованого друку та відправлення повісток поштою. Друк повісток буде здійснюватись Міністерством оборони або підприємствами поліграфічної галузі, які мають стратегічне значення для держави.

Міністерство оборони зобов'язане звітувати про використання коштів до кінця 2024 року, надавши звіт Міністерству економіки, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі.

Раніше стало відомо, що нові правила доставки повісток через "Укрпошту" викликають обурення українців. Тепер повістки будуть генеруватись автоматично з електронним підписом та надсилатись через поштового оператора.

Читайте також