Українцям розповіли, скільки повинні будуть заробляти ФОПи для бронювання

Українцям розповіли, скільки повинні будуть заробляти ФОПи для бронювання

Фізичні особи-підприємці, які хочуть забронювати працівника, повинні мати дохід не менше 61,2 тисяч гривень на місяць і платити військовий збір у 20,4 тисяч гривень. Про це йдеться у законопроектах, зареєстрованих у Верховній Раді. Законопроекти зареєстрував голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Дмитро Наталуха разом із колегами.

Законопроект 11331 передбачає, що Кабмін затверджує порядок бронювання військовозобов'язаних з метою забезпечення прогнозованості кадрової політики суб'єктів господарювання. Змінами до Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" пропонується бронювання підлягає тим військовозобов'язаним, які працюють у суб'єктів господарювання і щомісяця сплачують до державного бюджету збір за бронювання, а також немають заборгованості зі сплати зарплати і податків.

Фізична особа-підприємець має право на бронювання, якщо її дохід протягом місяця становить не менше трьохразового розміру збору за бронювання, встановленого Податковим кодексом, і вона підтверджує ведення господарської діяльності протягом попереднього року. Інший законопроект 11332 передбачає, що суб'єкти господарювання, які бронюють працівників, сплачують до державного бюджету збір за бронювання у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів. Збір нараховується, утримується та сплачується згідно з Податковим кодексом.

Отже, збір за бронювання військовозобов'язаних становитиме 20,4 тисячі гривень. Фізична особа-підприємець, яка хоче забронювати працівника, повинна мати дохід не менше 61,2 тисяч гривень.

У Міноборони оголосили співвідношення добровольців та мобілізованих в армії.

Читайте також: