Українцям сказали, скільки працівників уже отримали броню через "Дію"

Кількість отриманих бронежилетів по програмі «Дія»
Кількість отриманих бронежилетів по програмі «Дія»

Протягом 10 днів з моменту запуску сервісу електронного бронювання через портал "Дія", бізнес вже забронював 76 тисяч своїх працівників, повідомив перший віце-прем'єр Юлія Свириденко. Вона зазначила, що минулого тижня ця кількість становила лише 55 тисяч. Це свідчить про великий попит на цю послугу серед підприємців та ефективність цифрових рішень в державному управлінні.

Проте, система електронного бронювання також зіткнулася з проблемами. Деякі підприємства відсутні у єдиному електронному переліку критичних для економіки об'єктів, що стало перешкодою для бізнесу. Також виникли проблеми з отриманням виписки про бронювання. Однак команда розробників "Дія" вже працює над вирішенням цих проблем.

Не зважаючи на труднощі, процес цифровізації бронювання продовжується. Загалом, кількість потенційно заброньованих осіб може становити 800 тисяч, що значно перевищує попередні показники.

За словами Юлії Свириденко: "За 10 днів від офіційного запуску сервісу електронного бронювання через портал 'Дія' бізнес зміг забронювати від призову 76 тисяч своїх працівників."

Читайте також