Українцям відповіли, чи прискорює оновлення даних у "Резерв+" отримання повістки

Дані Резерв+ та повістка
Дані Резерв+ та повістка

2,7 мільйона українців оновили свої персональні дані через мобільний додаток "Резерв+"

Заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Чорногоренко повідомила, що вже 2,7 мільйона українців оновили свої персональні дані через мобільний додаток "Резерв+". На своїй сторінці у Фейсбуці вона наголосила, що жоден із цих громадян не отримав пуш повідомлення з повісткою.

Зручність процесу та довіра до цифрових інструментів

Заступник міністра додала, що щодня приблизно 90-100 тисяч громадян оновлюють свої дані онлайн, що свідчить про зростаючу довіру до цифрових інструментів. Чорногоренко зазначила, що зручність процесу дозволяє уникнути довгих черг і раннього підйому для відвідування військкоматів, адже деякі громадяни займають чергу "з 5 ранку".

Порада щодо оновлення даних

Чорногоренко також закликала українців не відкладати оновлення даних на останній момент, адже це дозволить уникнути перевантаження системи. Вона запевнила, що навіть якщо документ із якихось причин не сформувався, громадянин все одно виконав основну вимогу – оновлення даних. "Оновлюйтеся зараз у телефоні та обов'язково заохочуйте друзів, це збереже їм нерви та сили в цю спеку", – порадила Чорногоренко.

Відповідь щодо штрафів від ТЦК

Раніше українцям відповіли, чи можна уникнути штрафу від ТЦК, якщо не встиг поновити дані до 16 липня.

Читайте також