Українці можуть не платити за комуналку: названі категорії "щасливчиків"

Група щасливчиків не платить за комуналку
Група щасливчиків не платить за комуналку

Хто може отримати пільги за комунальні послуги в Україні?

У Пенсійному фонді України повідомили, хто може не сплачувати за комунальні послуги в Україні. Про це повідомила прес-служба ПФУ.

Особи, які вийшли на пенсію та раніше працювали за певними професіями у сільській місцевості та продовжують проживати там же, можуть отримати 100% знижку на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та зрідженого газу.

До числа претендентів на пільгу входять педагоги, медичні та фармацевтичні працівники, спеціалісти із захисту рослин, працівники музеїв та бібліотек, а також працівники закладів культури та навчальних закладів у сфері культури.

Щоб отримати пільгу, необхідно мати досвід роботи на відповідній посаді не менше трьох років та працювати на посадах, які дають право на пільгу перед виходом на пенсію.

Однак, пільгу на 100% знижку можуть отримувати лише особи, у яких середньомісячний дохід сім'ї за попередні шість місяців на одну людину не перевищує встановлену величину доходу, що дає право на соціальну пільгу. В 2024 році цей розмір становить 4240 гривень.

Зазначено, що пільга надається на протязі дванадцяти місяців з місяця звернення до ПФУ, але не більше ніж до кінця календарного року.

Для отримання пільги потрібно подати заяву до ПФУ особисто чи онлайн, а також надати довідку про право на пільгу, яку можна отримати від відділу освіти, охорони здоров'я, культури, райдержадміністрації чи адміністрації установи, де особа працювала чи сільської чи селищної ради.

Читайте також