Українська розвідка хакнула сервер спецзв’язку Міноборони РФ

Фахівці української розвідки атакували сервер спеціального зв'язку Міністерства оборони Росії. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує - 30 січня 2024 року внаслідок кібератаки був пошкоджений сервер Міністерства оборони РФ, який використовувався для спеціального зв'язку", - повідомляє пресслужба ГУР.

Зазначається, що таку операцію здійснили фахівці Головного управління розвідки.

Ця кібератака призвела до припинення обміну інформацією між різними підрозділами Міноборони РФ, які використовували цей сервер, розташований у Москві.

Програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджено ФСБ Росії як софт, що відповідає державним стандартам захисту інформації.

"Відповідний софт був встановлений на різних стратегічних об'єктах державного сектора Росії, включаючи військові. Ця кібероперація продовжується", - йдеться в повідомленні ГУР.

Блок галереї

Нагадаємо, у центральній частині РФ виникли збої у роботі численних мобільних операторів і провайдерів: багато сайтів і додатків з доменом .ru не працюють. Більшість збоїв зафіксовано в Москві, Санкт-Петербурзі, Краснодарському краї, Башкортостані та Костромській області.

Як повідомлялося раніше, українські кіберфахівці зламали 14 сайтів компаній, які займаються постачанням дерева та каменю для спорудження російських оборонних споруд, а також матеріалів для військових таборів РФ.

Також українські хакери раніше зламали державне підприємство Росії і викрали документацію щодо 500 об'єктів російського Міністерства оборони.

До речі, хакери з групи Blackjack, які, можливо, пов'язані з СБУ, зламали московського інтернет-провайдера "М9ком" і призвели до відключення його серверів.