Україну чекає нова допомога від США, Китай сколихнув потужний землетрус: головне за ніч

До кінця року Білий дім планує оголосити пакет допомоги Україні, який не потребує схвалення додаткового фінансування з боку Конгресу США. Цього місяця розраховують додатково допомогти нашій країні, проте після цього не буде повноважень щодо поповнення фінансування без зволікань з боку Конгресу. Про це повідомив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

На північному заході Китаю стався смертоносний землетрус, у результаті якого загинуло щонайменше 95 осіб, і ще понад 200 людей постраждали. Землетрус мав магнітуду 5,9 і глибину епіцентру 10 км. Це сталося ввечері понеділка, 18 грудня.

Пентагон оголосив про початок спецоперації з захисту судноплавства в Червоному морі. Глава Пентагону Ллойд Остін наголосив на важливості свободи судноплавства та необхідності об'єднатися для вирішення проблеми, створеної недержавним суб'єктом - хусітами.

У Белграді розпочався мітинг опозиції, яка вимагає скасування підсумків парламентських виборів, на яких перемогла правляча «Сербська прогресивна партія». Представники опозиційного блоку «Сербія проти насильства» звернулися до Виборчої комісії з вимогою анулювати результати виборів, які, за їхніми словами, були фальсифіковані.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив про готовність країни переходити до наступної фази операцій у Секторі Гази, але не назвав конкретних термінів переходу до цього етапу. Відомо, що Ізраїль здійснюватиме поступовий перехід.