«Укренерго» анонсувало графіки відключення світла на 6 червня

Графік відключення світла на 6 червня
Графік відключення світла на 6 червня

Дефіцит електроенергії в енергосистемі прогнозується протягом доби

У четвер, 6 червня, дефіцит електроенергії в енергосистемі прогнозується протягом усієї доби, повідомляє "Укренерго".

Згідно з інформацією прес-служби компанії, для кожної області діятимуть ліміти на споживання електроенергії протягом доби, з 00:00 до 24:00.

Для дотримання лімітів, обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень світла для промислових і побутових споживачів. Проте, якщо ліміти будуть перевищені, можуть відбутися аварійні відключення електроенергії.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, в енергосистемі України був зафіксований значний дефіцит, що призвело до відключення світла тривалістю понад чотири години.

Тариф на світло зросне для населення

У Кабінеті міністрів України прийнято рішення підвищити тариф на світло для населення. За середнє щомісячне споживання електроенергії у обсязі 170 кВт*год, платіжка за електроенергію зросте на 285 грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики. Новий тариф на світло вступить в дію з 1 червня 2024 року і становитиме 4,32 грн за кіловат.

Спочатку планувалось встановити диференційований тариф залежно від місячних обсягів споживання. Наприклад, для споживання до 100 кВт*год зберігалась поточна ціна 2,64 грн за кВт*год, а за кожен наступний кіловат ціна підвищувалась до 4,8 грн за кВт*год.

Після збільшення тарифу на електроенергію, українцям варто очікувати подорожчання опалення.

Читайте також