«Укренерго» прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні

Зменшення відключень світла восени Укренерго
Зменшення відключень світла восени Укренерго

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що ситуація з електропостачанням в Україні очікується покращитися через декілька тижнів. За його словами, будуть збільшені обсяги генерації та завершені ремонтні роботи на деяких енергоблоках.

"Звичайно, є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: через пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях", - сказав Кудрицький.

Кудрицький також зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України поступово зменшуватиметься у серпні, вересні та жовтні. Він додав, що це можливо за умови відсутності нових масштабних обстрілів.

"У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з меншими відключеннями, ніж зараз", - підкреслив він.

Кудрицький нагадав про складні умови, в яких працює українська енергосистема, адже половина генерації була пошкоджена або зруйнована внаслідок ворожих атак. Він додав, що будь-яка інша енергосистема в таких умовах могла би просто зупинитися.

Нагадаємо, вночі 22 липня російські БПЛА атакували енергетичну інфраструктуру України.

Читайте також