«Укренерго» спрогнозувало, коли буде найважчий період для енергетичної системи України

Енергетичні графіки піку споживання електроенергії
Енергетичні графіки піку споживання електроенергії

Українська енергосистема очікує найбільші виклики влітку

У середині літа українська енергосистема стикається зі значними проблемами. Щоденні дефіцити електроенергії можуть зростати через пік споживання в цей період. Про це повідомляється представниками компанії "Укренерго" у коментарі для "Суспільного".

В компанії пояснюють, що буде важко забезпечити електрикою всі потреби, оскільки тривають ремонтні роботи на пошкоджених російськими обстрілами теплових та гідроелектростанціях.

«До того ж влітку гідроелектростанції традиційно знижують виробітку, а енергоблоки атомних станцій перебуватимуть в ремонті та підготовці до навантажень наступної зими», - додають в "Укренерго".

Прогнозується, що у четвер, 6 червня, енергосистема стикається з дефіцитом електроенергії протягом усього дня. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Також варто зазначити, що Кабінет міністрів підвищив тариф на світло для населення. За середньою місячною споживанням електроенергії в обсязі 170 кВт*год, платіжка за електроенергію зросте на 285 грн. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики. Новий тариф становитиме 4,32 грн за кіловат.

Після зростання тарифу на електроенергію, українцям варто готуватися до подорожчання опалення.

Також уряд планує зняття митних та бюрократичних бар'єрів для імпорту генераторів, сонячних панелей, інверторів та іншого обладнання в Україну.

Читайте також