Укренерго та ДТЕК спрогнозували ситуацію в енергетиці 10 вересня: чи чекати відключень

Укренерго та ДТЕК прогнозують ситуацію в енергетиці
Укренерго та ДТЕК прогнозують ситуацію в енергетиці

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 10 вересня 2024 року не передбачається введення заходів обмеження електропостачання. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Укренерго закликає споживачів бути ощадливими у використанні електроенергії протягом всієї доби, незважаючи на відсутність планових відключень. Зокрема, рекомендується не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів у період з 8:00 до 22:00.

ДТЕК підтвердив інформацію Укренерго, зазначивши, що 10 вересня не планується відключень електрики. Компанія зобов'язалась повідомити про можливі зміни через свій телеграм-канал.

Необхідно відзначити, що 8 вересня споживання електроенергії було на 2,6% нижче, ніж у попередну суботу. Станом на 9:30 9 вересня рівень споживання підвищився на 6,2% порівняно з попереднім робочим днем.

Укренерго нагадує, що українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев'яти масованих атак, унаслідок чого є дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Протягом доби планується імпорт електроенергії з країн, таких як Румунія, Польща, Словаччина, Угорщина та Молдова загалом на 12 749 МВт*год, з максимальною потужністю до 1287 МВт в окремі години. Експорт електроенергії не передбачається.

Станом на ранок 9 вересня, через бойові дії та інші причини, повністю або частково відсутня електропостачання у 538 населених пунктах. Також зафіксовано нові випадки знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Технічні проблеми призводять до знеструмлення споживачів на Черкащині.

Читайте також