«Укренерго» ввело аварійні відключення світла у 12-х областях

Аварійне відключення електрики в Укренерго
Аварійне відключення електрики в Укренерго

Укренерго здійснює аварійні відключення світла у дванадцятьох областях України

О 20:40 "Укренерго" почало застосовувати аварійні відключення електроенергії у Харківській, Сумській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Івано-Франківській, Рівенській, Волинській, Львівській, Одеській, Запорізькій та Кіровоградській областях. Про це повідомили з прес-служби компанії.

Також можливі перерви у енергопостачанні об'єктів критичної інфраструктури.

Якщо області не порушуватимуть ліміти споживання електроенергії, то аварійні відключення будуть скасовані.

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив, що відключення світла у Києві триватимуть довше, оскільки в місті є багато об'єктів критичної інфраструктури.

Дефіцит електроенергії очікується протягом усього дня

У четвер, 6 червня, прогнозується дефіцит електроенергії протягом усієї доби. Ліміти на споживання електроенергії діятимуть для кожної області з 00:00 до 24:00.

Обленерго зламає графіки погодинних відключень світла для промислових і побутових споживачів, якщо ліміти споживання будуть перевищені. Можливі аварійні відключення електроенергії.

Збільшення тарифу на світло для населення

З 1 червня 2024 року зросла ціна на електроенергію для населення. За середнє щомісячне споживання електроенергії у 170 кВт*год платіжка збільшилась на 285 грн до нового тарифу 4,32 грн за кіловат.

Планувалося, що тариф буде залежати від місячних обсягів споживання. Для споживання до 100 кВт*год ціна залишалась незмінною - 2,64 грн за кВт*год, а для кожного наступного кіловата - 4,8 грн за кВт*год.

Читайте також