Уламки російських ракет пошкодили будинки на Івано-Франківщині

Уламки ракети пошкодили будинки на Івано-Франківщині
Уламки ракети пошкодили будинки на Івано-Франківщині

Ракети пошкодили будинки в Івано-Франківській області

Під час терористичної атаки, яка сталася 1 червня, чотири ракети були запущені в Івано-Франківську область. Житлові будинки в одному з сіл постраждали від вибуху і уламків. Місцева мешканка Софія Багира зазнала пошкоджень свого будинку та стодоли через уламок ворожої ракети.

Жінка повідомила, що її дім потребує повного ремонту, так як все в ньому пошкоджено. Вона стверджує, що живе в страшному стані, оскільки вбити російських терористів бажає нога не ступила на їхню землю. Галина Дмитрів, сусідка жінки, також постраждала від атаки. Вона зазнала пошкоджень свого будинку, який вона покривала металочерепицею всього півтора року тому.

Пошкоджень від атаки без жертв

Хоча внаслідок ракетного удару ніхто серйозно не постраждав, жителям села Більшівцівської громади доведеться провести ремонт будинків. Для цього вже привезли шифер, але ще очікують на поліетиленову плівку та брезент. Загалом, на відновлення потрібно близько 540 листів шиферу, 180 квадратних метрів скла та 250 пар склопакетів.

Атаки російських терористів по всій країні

Ця атака була частиною масованої нічної атаки, яка сталася в Україні 1 червня. Нічна атака включала повітряні ракети та безпілотні літальні апарати (БпЛА). Крім Івано-Франківської області, були атаковані також Вінницька, Київська, Дніпропетровська, Запорізька та Львівська області. Внаслідок атаки постраждали енергооб'єкти та інфраструктура.

Читайте також