Юна дівчина отримала з бюджету понад 6 млн грн для проведення чемпіонату України з гімнастики, – ЗМІ

Дівчина гімнастка з трофеєм Чемпіонату України
Дівчина гімнастка з трофеєм Чемпіонату України

Чемпіонат України зі спортивної гімнастики - найдорожче спортивне змагання в Україні

Tribuna.com разом з NGL.media провели розслідування щодо витрат на цьогорічний чемпіонат України з гімнастики, який став найдорожчим змаганням, що фінансуються державою. Загальні витрати на змагання склали понад 8,5 млн грн. Організацією змагань на державному рівні займається підпорядкована Мінспорту державна установа "Укрспортзабезпечення".

Установа уклала контракт на понад 6,6 млн грн з компанією "Київ медіа продакшн". Однак, немає жодних фінансових звітів та інформації про компанію. Також не знайдено офісу компанії, а сама власниця компанії, яка проживає за кордоном, стверджує, що її підписала інша людина "за довіреністю".

Цитата: "Фінансово і матеріально відповідальною особою, яка перевіряє і підтверджує повноту і якість надання послуг, є провідна тренерка Оксана Слюсарчук, а не власниця компанії", - заявила Оксана Слюсарчук.

За словами суддів чемпіонату, компанія не виконала частину послуг з технікою для суддів, на яку було витрачено більше 440 тис. грн. Організатор змагань Стелла Захарова заявила, що вона шукала компанію і займалася вибіркою обладнання.

Цитата: "Питання щодо наших стосунків з компанією є провокацією", - заявила Стелла Захарова.

У відповідь на запит журналістів, "Укрспортзабезпечення" надіслало 66 сторінок договорів та актів, але не змогло дати відповіді на суттєві питання щодо знаходження компанії та вартості послуг.

Читайте також