Уникайте масових скупчень: у ЗСУ попередили про загрозу на Великдень

Сили оборони півдня не фіксують на своєму напрямку занадто активної підготовки ворога до обстрілів на Великдень.

Попри це, закликають громадян бути пильними та уникати масових скупчень людей. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 14 квітня, передає Gazeta.ua.

"Ми не фіксуємо такої підготовки дуже активної, тому що ворог на нашому напрямку зайнятий підготовкою оборонних споруд. Вони більше знаходяться в обороні й готуються до оборони та час від часу продовжують обстріли мирного населення. Вони завдають ударів авіацією і артилерією там, де можуть ще її підтягнути", сказала Гуменюк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, протягом минулої доби кричущим випадком стало скидання росіянами 500-кілограмової авіабомби на школу у Зміївці на Херсонщині. Оскільки вона не функціонує через постійні атаки росін, у момент удару дітей та вчителів у приміщенні не було.

Гуменюк закликала уникати масових скупчень, адже це "приваблива" мішень для ворога.

"Ми усвідомлюємо, що вони продовжують обстрілювати не тільки правий берег, а й лівобережні населені пункти, оскільки намагаються витіснити населення, перетягаючи його разом із собою на наступні рубежі оборони для того, щоб прикриватися живим щитом там", підкреслила вона.

Окупанти можуть завдати масований ракетний удар як на Великдень, так і в будь-який інший день, заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Неможливо відповісти на те, чи варто від росіян очікувати ракетної атаки саме на Великдень, адже ознаки підготовки ворога до ударів є завжди, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.