Уночі Росія атакувала дві українські гідроелектростанції: є критичні пошкодження

Пошкоджені гідроелектростанції внаслідок російської атаки
Пошкоджені гідроелектростанції внаслідок російської атаки

Російські окупанти здійснили ракетні удари проти двох гідроелектростанцій України. ПрАТ "Укргідроенерго" повідомило про це у Telegram.

Ворог обстріляв енергетичні об'єкти в п'яти регіонах України, під ударом опинились і дві гідроелектростанції

За даними енергетиків, також ворог пошкодив інфраструктуру, що знаходиться біля станцій.

Гідроенергетики працюють над ліквідацією наслідків, оскільки обладнання отримало критичні пошкодження.

Від початку російського вторгнення випущено понад 110 ракет по всім гідроелектростанціям та атомним електростанціям України.

Не розголошують, які саме гідроелектростанції були атаковані, проте раніше повідомлялося, що через російські удари 1 червня було тимчасово перекрито рух через Дніпровську ГЕС в Запоріжжі. Ця станція також була атакована 22 березня 2024 року.

Вночі 1 червня тривала повітряна тривога в Україні протягом більше трьох годин через ракетні та безпілотні літальні апарати. Відбулись вибухи у Вінниці, діяли системи протиповітряної оборони в Київській області, а також відчувався вплив у Запоріжжі.

На Вінничині в результаті нічної атаки виникла пожежа на об'єкті критичної інфраструктури через падіння уламків. Ракетний та дроновий удари також пошкодили енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини. Крім того, шість крилатих ракет влучило в три об'єкти критичної інфраструктури Львівської області.

У цілому вночі 1 червня Росія атакувала енергооб'єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Читайте також:

  • Масований нічний удар по Україні: Зеленський показав відео наслідків
  • "У нас була довга й напружена ніч": Польща відреагувала на обстріл України
  • Масований обстріл України: під удар потрапили дві теплоелектростанції

Читайте також