Уряд запустить гарячу лінію з питань енергетики

Гаряча лінія енергетики: зниження тарифів, безпека, питання
Гаряча лінія енергетики: зниження тарифів, безпека, питання

Кабінет Міністрів планує запустити гарячу лінію з питань енергетики

20 липня Кабінет Міністрів планує запустити гарячу лінію з питань енергетики, яка буде працювати за номером 15-49. Зазначається, що ця ініціатива має на меті сприяти поширенню інформації про програми кредитування та зменшення документації для підключення додаткової генерації. У рамках кредитної програми "5-7-9%" Міністерство економіки запровадило проєкти з фінансування генерації для бізнесу та ОСББ і ЖЕК. Також з 20 липня українці зможуть оформити кредит під 0% на сонячні та вітрові електростанції.

Уряд підтримує ідею розвитку розподіленої генерації

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації, яка передбачає перегляд існуючого підходу до розбудови енергосистеми до 2035 року. Проєкт цієї стратегії був представлений прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Він також зазначив, що стан енергетики має велике значення для окремих областей та країни в цілому. У зв'язку з російським терором та аномальною спекою постійно відбувається дефіцит потужностей, що призводить до обмеження споживачів енергії. Проте, обмеження розширюватися не будуть, зокрема у населених пунктах поблизу кордону з Росією та Білоруссю, а також поблизу лінії фронту.

Читайте також