Урядові установи Франції постраждали від атаки хакерів «безпрецедентної інтенсивності»

Кібератаки вразили кілька державних органів Франції

Кібератаки «безпрецедентної інтенсивності» вразили кілька державних органів Франції. Про це повідомило агентство The National з посиланням на комюніке канцелярії прем'єр-міністра Габріеля Атталя. В інформації наголошується, що уряду вдалося стримати наслідки.

Інформація про атаку

Атака розпочалася ще в неділю, коли «багато міністерських служб було атаковано з використанням знайомих технічних засобів, але з безпрецедентною інтенсивністю», – повідомили в канцелярії Атталя, не надавши додаткових подробиць про цілі.

Основні підозрювані

Напади «нині не приписуються Росії», що є очевидною підозрою для багатьох, з огляду на підтримку Францією України, повідомило агентство AFP джерело у службі безпеки. Співробітники секретаріату прем'єр-міністра додали, що «було активовано кризову групу для вжиття контрзаходів», що означає «вплив цих атак було зменшено для більшості служб та відновлено доступ до державних веб-сайтів».

Заходи безпеки

Спеціалізовані служби, включаючи агентство інформаційної безпеки ANSSI, «вживали заходів фільтрації доти, доки атаки не припиняться».

Кібератака в Естонії

Раніше стало відомо, що Естонія пережила наймасштабнішу кібератаку за час існування країни. На вихідних сайти державних установ Естонії стали об'єктом наймасштабнішої хвилі атак типу DDoS в історії країни. Про це заявив прессекретар Департаменту державної інфосистеми Естонії, повідомляє Postimees.

Наслідки атаки в Естонії

Зазначається, що завдяки протидіям їхній вплив не був значним. Прессекретар Департаменту державної інфосистеми додав, що в суботу та неділю було організовано атаки проти двадцяти сайтів державного сектору.

Основні цілі атаки

Основними цілями стали Департамент поліції та прикордонної охорони, Податково-митний департамент і Міністерство юстиції, сторінки яких найактивніше піддавалися атакам у суботу вдень.

Кібератаки на сайти Швейцарії

Раніше пов'язане з Росією хакерське угруповання NoName атакувало кілька урядових сайтів Швейцарії. Причиною назвали участь президента України Володимира Зеленського у Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі.