Ураган на Дніпропетровщині наробив лиха (фото, відео)

На Дніпропетровщину обрушився сильний ураган ввечері 15 квітня. Швидкість вітру досягала 15-20 м/с. Внаслідок негоди дерева падали на проїжджу частину доріг та припарковані автомобілі. Багато абонентів залишилися без світла.

ДСНС Дніпропетровщини залучались 13 разів для ліквідації наслідків урагану. Рятувальники прибрали та розпиляли 18 дерев. У Дніпровському районі дах господарчої споруди знесло внаслідок сильних поривів вітру, що призвело до блокування дороги. На щастя, ніхто не постраждав внаслідок негоди.

Найбільше постраждали Дніпровський та Криворізький райони. Зокрема, у Дніпровському районі внаслідок поривів вітру знесло дах господарчої споруди, який впав на дорогу та заблокував рух транспорту. Дерева падали на припарковані автівки та навіть трамвай.

Відновлення після урагану триває. Лінії електропередач пошкоджені майже у всіх районах області через шквальний вітер. Енергетикам вдалося швидко відновити енергопостачання для 145 тисяч сімей у Криворізькому районі. Проте, близько 15,5 тисяч абонентів у 96 населених пунктах все ще залишаються без світла.

Блок галереї

Комунальні служби отримали понад 50 заявок про повалені дерева. Ремонтні бригади, поліція та рятувальники працювали разом для ліквідації наслідків урагану.

Нагадаємо, що 14 квітня в Києві також була негода. Злива і шквальний вітер призвели до відкривання гілок з дерев.

На початку квітня у Києві також спостерігалася пилова буря, яка нагадувала туман. Вона вплинула на правий берег та деякі райони міста.