В окупованому Маріуполі пʼятеро дітей підірвалися на боєприпасі (фото)

П'ятеро дітей на боєприпасі (фото)
П'ятеро дітей на боєприпасі (фото)

П'ятеро дітей постраждали від вибуху на боєприпасі в Маріуполі, який тимчасово окупований. З них троє знаходяться у важкому стані. Цю інформацію надала Маріупольська міська рада.

Подія трапилася в Лівобережному районі міста. Про це повідомив лідер так званої "ДНР" Пушилін.

Зазначається, що три дівчинки у віці 10 і 13 років та два хлопчики у віці 10 і 14 років постраждали від вибуху. Три дитини важкого стану, двоє - середнього ступеня тяжкості.

"В окупованому місті неодноразово ставалися випадки підриву на вибухонебезпечних пристроях. Їх знаходили на дитячих майданчиках, у дворах, на пляжах і навіть в пошкоджених квартирах. Ситуація найгостріша саме в Лівобережному районі міста. Росіяни особливо активно обстрілювали його, але зробити розмінування вони не змогли протягом двох років окупації. Наприклад, мирні маріупольці знову страждають від цього", - додала міськрада.

Нагадаємо, що окупанти в Маріуполі планують побудувати 3,5 тисячі нових квартир, які будуть продаватися за цінами, недоступними для місцевих жителів.

Крім того, в Маріуполі окупанти планують процедуру визнання безхазяйними 20 тисяч нерухомості. 

Як повідомлялося, росіяни на своїх заходах показують розстріляні трамваї з Маріуполя, які були атаковані Росією під час блокади міста. 

У Маріуполі також встановили пам'ятник російському адміралу Федору Ушакову, до цього окупанти встановили пам'ятник Олександру Нєвському. У різних районах міста встановлюють пам'ятні знаки "героям СВО", які вбивали мирних маріупольців.

Читайте також