В ООН заявили, що не можуть підтвердити застосування Росією північнокорейських ракет проти України

ООН не може перевірити інформацію про використання Північною Кореєю ракет від Росії

Речник ООН Стефан Дюжаррик заявив, що організація не може перевірити повідомлення про використання армією Росії північнокорейських ракет для ударів по Україні. Він підкреслив, що ООН не має можливості перевірити цю інформацію.

Одночасно, Дюжаррік зауважив, що всі країни-члени Ради безпеки ООН повинні дотримуватись санкцій, які були введені проти Північної Кореї. Він закликав держави-члени до дотримання санкцій та застеріг про обстріл цивільних осіб та об'єктів цивільної інфраструктури.

Ми неодноразово засуджували обстріл цивільних осіб та об'єктів цивільної інфраструктури. Важливо, щоб усі держави-члени дотримувалися прийнятих санкцій, і в Раді Безпеки є механізми для розгляду цих питань - сказав Дюжаррік.

Зазначимо, що генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що армія Росії вже використала для ударів по Україні не менше 24 балістичних ракет, які були отримані окупантами від Північної Кореї. Ворог використовував ракети KN-23/24, які були відомі з початку 2023 року і завдав щонайменше 12 ударів в семи областях України.

Як раніше повідомлялося, РФ купує ракети від КНДР та Ірану, які є багато відомими та діють вже 40 років.