В оточенні Путіна не вірять у причетність України до теракту у Підмосков'ї, - Bloomberg

Заголовок: Володимір Путін не має єдиної думки про причетність України до теракту у "Крокусі"

Відомо, що у "президента" Росії Володимира Путіна немає однозначної позиції щодо зв'язку України з терактом, який стався у московському комплексі "Крокус".

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на декілька джерел.

Незважаючи на те, що Путін наполягає на відповідальності України за теракт, чотири джерела, пов'язані з Кремлем, заявляють, що немає доказів причетності Києва. Одне з джерел повідомило, що Путін був присутній на нараді, де високопосадовці визнали, що немає зв'язку з Україною, але президент планує використовувати теракт для мобілізації росіян проти українців.

За даними Bloomberg, більшість політиків і бізнесменів, з якими спілкувалися джерела, не вірять в причетність України до теракту. Однак, високопосадовці, такі як Микола Патрушев, Олександр Бортніков і В'ячеслав Володін, підтримують позицію Путіна про "український та західний слід".

Журналіст-розслідувач Андрій Солдатов, який спеціалізується на діяльності російських спецслужб, заявив: "Служби безпеки знають, що теракт здійснила ІДІЛ, але після заяви Путіна вони не мають вибору, крім як слухати накази і намагатися звинуватити Україну або Захід".

Найближчий союзник Путіна, президент Білорусі Олександр Лукашенко, також поклав під сумнів твердження російського лідера. У інтерв'ю держагентству "Белта" він заявив, що підозрювані спочатку прямували до Білорусі, але змінили свій маршрут у бік України після посилення кордону.