В Україні автоматизують видачу повісток через "Оберіг": залучать і Укрпошту

Автоматизація видачі повісток через
Автоматизація видачі повісток через "Оберіг" в Україні

У Міністерстві оборони України планують автоматизувати видачу повісток через реєстр "Оберіг". Цю інформацію передав "Хвиля" з посиланням на начальника Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олега Берестового.

За словами Берестового, нинішній процес вручення повісток вважається неефективним. Він пояснив, що в повісткам вручну заповнюються, роздруковуються та передаються на підпис до начальника ТЦК. Щоб зробити процес оповіщення військовозобов'язаних ефективнішим, в міністерстві створили функціонал, завдяки якому можна генерувати повістку у реєстрі "Оберіг" та підписувати її електронним підписом начальника ТЦК.

"Вона йтиме відразу на централізований друк, звідти - на Укрпошту, вона буде розвозити, а у нас буде інформація, де повістка знаходиться: чи була вона доставлена, чи ні, або десь втрачена, скільки часу на доставку пішло тощо", - розповів Берестовий.

За його словами, нова система надасть більш точні дані військово-політичному керівництву країни, що дозволить перевірити справжність повідомлень про призов через додаток "Резерв+". Проте, повісток у самому додатку не буде.

"Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни – повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоб хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти та певних автоматизованих процесів на бекенді", - додав він.

Нагадаємо, у чоловіків буде 15 днів на уникнення проблем через ТЦК.

Читайте також