В Україні хочуть радикально підвищити податки: дефіцит у 400 мільярдів

Українців попередили про тотальне підвищення податків

Українців попередили про необхідність підвищення податків незалежно від отримання допомоги від США. Про це повідомляє OBOZ.UA.

Голова Комітету ВР щодо бюджету Роксолана Підласа заявила, що для закупівлі та ремонту військової техніки потрібно додатково виділити понад 400 мільярдів гривень. Вона також зазначила, що частково ресурси можна залучити за рахунок скорочення непріоритетних капітальних витрат.

"Я звернула увагу на те, що додатковий ресурс можна залучити із скорочення непріоритетних капітальних витрат. І хоча це буде несуттєва сума у масштабах нашої потреби, але це полегшить тиск на платників податків", - сказала вона.

Проте, згідно з інформацією, скорочення капітальних витрат може заощадити лише 7,5 мільярда гривень.

Також уряд планує збільшити податки на окремі операції з метою залучення додаткових доходів у розмірі близько 44 мільярдів гривень. Ці заходи передбачені Меморандумом з МВФ. Наприклад, пропонується запровадити військовий збір, податок на розкіш та податок на продаж майна та авансові податки з АЗС.

Законопроект щодо підвищення податків очікується в березні. Проте, такі заходи можна вважати косметичними, тому варіантом тотального підвищення податків все життєво необхідний для уряду.

Повідомлялося, що українці забирають гроші з банків.