В Україні можуть зрости податки: Кабмін уже готує пропозиції

В Україні можуть зрости податки: Кабмін уже готує пропозиції

Кабінет Міністрів України розробляє пропозиції щодо підвищення податків. Така необхідність виникла у зв'язку з продовженням фінансування Збройних Сил України під час війни з Росією. Поки що деталі щодо нових ставок ПДВ та військового збору залишаються невідомими.

Згідно з інтерв'ю голови парламентського комітету з питань фінансів та податкової політики Данила Гетьманцева для "Телеграфу", конкретні цифри стануть відомими тільки після формування урядом відповідних пропозицій для розгляду у Верховній Раді. Гетьманцев визнав, що підвищення податків буде негативним для економіки, особливо враховуючи її слабкий потенціал для відновлення.

Але коли ми обираємо між життям і грошима, то, безумовно, ми обираємо життя. Тому ми, ймовірно, будемо змушені ухвалити це рішення.

Депутат пояснює, що без достатнього фінансування армії і закупівлі боєприпасів та озброєння, загроза просування російських військ до столиці стане реальністю. Він наголошує, що для запобігання такому сценарію необхідно підвищити податки, щоб усі разом профінансувати необхідні засоби.

Якщо нічим фінансуватиме армію, не буде снарядів, не буде зброї - росіяни будуть під нашою столицею, наприклад. Або ми - щоб цього не допустити - все ж таки підвищимо податки, і так всі разом за свій рахунок профінансуємо ці снаряди.

Рішення про підвищення податків також виявить необхідність детінізації економіки, підвищення ефективності військових витрат та контролю за їх витрачанням. Раніше Гетьманцев говорив про необхідність підвищення податків у сфері секонд-хенду.

Даниил Гетманцев

Читайте також: