В Україні розпочалися випробування реактивного дрона-перехоплювача Bullet

Дрон-перехоплювач Bullet під час випробувань
Дрон-перехоплювач Bullet під час випробувань

Українські інженери продемонстрували льотні випробування нового реактивного безпілотника Bullet, який створений для перехоплення повітряних цілей.

Цю інформацію повідомляє Telegram-канал Military Journal.

Безпілотний літальний комплекс Bullet призначений для боротьби з ворожими розвідувальними та ударними безпілотниками, а також гелікоптерами. На відео показано, як безпілотник здійснює зліт з бетонної ​​площадки, виконує льотні маневри і здійснює посадку.

За даними телеметрії, під час польоту апарат розвинув швидкість приблизно 130 км/год. Хоча цього недостатньо для перехоплення повітряних цілей, враховуючи використання реактивного двигуна, реальна максимальна швидкість може бути значно вищою. Для орієнтації в просторі безпілотник використовує камеру, подібну до тих, що використовуються у FPV-дронах.

Вартість комплексу Bullet становить 5,8 млн гривень (приблизно 140 тисяч доларів). До його складу входить наземна станція управління та п'ять літальних апаратів.

Цей безпілотник не є першою розробкою українських інженерів у сфері дронів-перехоплювачів. Раніше повідомлялося про створення баражуючого боєприпасу з дальністю дії понад 100 кілометрів, який здатний полювати на ворожі безпілотники.

Крім того, українські військові вже успішно використовують поширені FPV-коптери для завдань перехоплення та знищення ворожих безпілотників, зокрема ZALA, "Орлан-10" і навіть боєприпас Lancet, що барражує.

Також слід зазначити, що раніше ЗМІ повідомляли про розробку китайськими та російськими компаніями ударного безпілотника, схожого на іранський дрон-камікадзе Shahed, який використовується проти України.

Читайте також