В Україні спростили процедуру набуття статусу УБД: що змінилося

Процедура набуття статусу УБД спрощена
Процедура набуття статусу УБД спрощена

Україна спрощила процедуру набуття статусу учасника бойових дій

Міністерство у справах ветеранів повідомило про спрощення процедури набуття статусу учасника бойових дій. Це стане заслуженим визнанням внеску військових у безпеку держави, а також надасть право на соціальні пільги та гарантії.

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №413, які спростять процедуру отримання статусу. Зокрема, тепер цим займатимуться спеціальні комісії, які ухвалюють рішення про надання статусу. Захисникам, які служили чи служать у силах безпеки та оборони, не доведеться самостійно знаходити та збирати необхідні документи.

Одним з головних нововведень є впровадження електронного кабінету в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Це спростить доступ до потрібної інформації та процес надання статусу. Заяву на отримання статусу можна подати як у паперовій, так і у електронній формі.

Через Дію або ЄДРВВ заяву на отримання статусу учасника бойових дій можуть подати лише особи, які проходять службу в органах Сил безпеки та оборони. Добровольці можуть подати електронну заяву поштою або через Центри надання адміністративних послуг. Співробітники розвідувальних органів подають заяви лише у паперовій формі.

З 1 липня ПФУ почав виплачувати нові види допомоги українцям.

Читайте також