В Україні запровадили вікові обмеження для водіїв: кому заборонено сідати за кермо

Водіям в Україні нагадали про вікові обмеження

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомлено про дію вікових обмежень для водіїв різних типів транспорту. Цю інформацію оприлюднила прес-служба Головного сервісного центру МВС у Телеграм-каналі.

Безпеку на дорогах вважають найголовнішим пріоритетом у будь-якій країні, оскільки вона напряму впливає на життя та здоров'я людей. З метою зменшення ризиків, пов'язаних із керуванням транспортними засобами, багато країн встановлюють вікові обмеження для водіїв різних категорій транспорту. Ця практика поширена й в Україні. У МВС детально пояснили, для кого і в якому віці заборонено сідати за кермо.

Особи, які досягли 16 років, мають право складати іспити на отримання прав на керування мотоциклом (категорія "А"). Варто зазначити, що цей вік достатній для водіння не тільки мотоцикла, але також скутерів та мопедів, які належать до категорії "А1".

З 18 років дозволяється керувати квадроциклами, легковими та вантажними автомобілями.

"Важливо наголосити, що навчатися та готуватися до отримання дозволу на керування цими категоріями можна раніше, але складати теоретичний іспит можна лише після досягнення повнолітнього віку", - зазначили у МВС.

Керування тими ж транспортними засобами з важкими причепами дозволяється з 19 років. Автобуси та мікроавтобуси можна керувати у віці 21 року.

Раніше були названі 14 порушень, які можуть призвести до втрати водійського посвідчення.