В Україні запустили масштабний проект соціальних послуг для ВПО

Робота соціального працівника з ВПО
Робота соціального працівника з ВПО

Мережа центрів життєстійкості для підтримки внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців

Міністерство соціальної політики України інформує про функціонування центрів життєстійкості, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам та місцевим мешканцям. Зараз в Україні працюють 179 закладів, які пропонують різноманітні безкоштовні послуги.

Центри життєстійкості були створені для вирішення соціальних питань та підтримки ментального здоров'я громадян. У цих закладах відвідувачі можуть отримати психологічну допомогу та консультації з різних соціальних проблем безкоштовно.

Переселенці в Україні / Фото: УНІАН

Програма діяльності центрів включає групові терапевтичні сеанси, зустрічі для людей зі схожим життєвим досвідом, освітні тренінги та різноманітні заходи для дітей. Особлива увага приділяється дитячим активностям, які проводяться з використанням елементів арт-терапії, казкотерапії та ігротерапії під керівництвом кваліфікованих психологів.

Крім того, у центрах надають індивідуальні та сімейні консультації, а також навчання за програмою дитячого фонду ЮНІСЕФ "Батьківщина без стресу", яка спрямована на підтримку батьків у складних обставинах.

Для зручності громадян Міністерство соціальної політики розмістило на своєму офіційному сайті повний перелік адрес та контактних даних усіх центрів життєстійкості.

Раніше проведене дослідження визначило регіони України з найбільшою кількістю переселенців.

Читайте також