Вакарчук відреагував на рейд ТЦК після його концерту в Києві

Вакарчук під час концерту в Києві
Вакарчук під час концерту в Києві

Фронтмен гурту "Океан Ельзи", співак Святослав Вакарчук висловив свою думку щодо пригоди біля Палацу спорту. Після концерту, працівники ТЦК та поліція проводили перевірку документів у чоловіків. Про це повідомляє ТСН.

Вакарчук не прямо прокоментував ситуацію з ТЦК, але подякував людям, які приходять на його концерти та підтримують гурт.

“У нас сьогодні день народження, я сподіваюсь, що ви нас теж вітаєте. Ми дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику. Взагалі для нас це велике свято. Ці 30 років для нас були дуже важливими. Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. В тому числі за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка” - сказав співак.

Варто зазначити, що у гурту "Океан Ельзи" ще чекає чотири концерти в Палаці спорту. Оголошення про перепродаж квитків на наступні концерти гурту з'явилися на OLX після перевірки ТЦК.

Згадаємо, ввечері 11 жовтня у Києві відбувся концерт гурту "Океан Ельзи" в Палаці спорту. Після виступу почали перевіряти військово-облікові документи у військовозобов'язаних.

Чоловіків, яким не змогли пред'явити військово-облікові документи або ті, хто відмовився їх пред'явити, затримали та доставили до ТЦК. Інших виписали повістки та відпустили.

Після того, як інцидент став приводом для обговорення, народний депутат Микита Потураєв заявив, що перевірка документів не загрожує українській культурі. Він навіть наголосив на тому, що подібні перевірки мають проводитися постійно.

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Тепер визначено, що день явки за викликом резервіста або військовозобов'язаного визначатиметься не раніше, ніж через 14 днів після надсилання повістки. До ТЦК треба прибути протягом 7 днів з адміністративного центру області, а з інших місцевостей - протягом 10 днів.

Читайте також

Лейтенант Вакарчук демобілізувався
08.07.2024 - 18:15 733 переглянули
Лейтенант Вакарчук під час демобілізації
«Суспільне» виходить з телемарафону
21.05.2024 - 12:01 397 переглянули