Працівники ТЦК прокоментували рейд після концерту «Океану Ельзи»

Рейд після концерту Океану Ельзи
Рейд після концерту Океану Ельзи

Згідно зі заявою, заходи оповіщення та перевірки військово-облікових документів проводяться постійно з моменту введення в дію Закону про мобілізацію у зв'язку з уведенням в країні правового режиму воєнного стану. Цю інформацію коментували після концерту «Океану Ельзи», який відбувся 11 жовтня у Київському міському ТЦК та СП. Про це повідомляє Укрінформ.

«Затримання громадян, які порушили норми Закону, відбувалося співробітниками Національної поліції України. Конфліктних ситуацій за участі військовослужбовців ТЦК зафіксовано не було», - повідомили в заяві.

Увечері 11 жовтня у Києві у Палаці спорту відбувся концерт гурту «Океан Ельзи». Після його закінчення кілька десятків співробітників ТЦК та СП разом з патрульною поліцією проводили перевірку військово-облікових документів у військовозобов’язаних.

Деяких чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовилися їх показати, затримали і відвезли до ТЦК. Іншим видали повістки і відпустили їх.

Народний депутат Микита Потураєв зазначив, що не вважає перевірку документів після концерту «Океану Ельзи» загрозою для української культури.

Крім того, керівниця медичної служби «Ульф» окремого батальйону «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла, Аліна Михайлова, жорстко висловилася про облаву ТЦК на відвідувачів концерту «Океану Ельзи». Вона особливо поширила свою критику на чоловіків, які прийшли на концерт.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на період особливого режиму. Раніше день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

Читайте також

«Суспільне» виходить з телемарафону
21.05.2024 - 12:01 398 переглянули